Första besöket på Arbetsförnedringen, jag menar Arbetsförmedlingen!

Igår gick jag till Arbetsförmedlingen för att anmäla mig som arbetssökande. Det ångrar jag bittert! jag trodde att Arbetsförnedringens uppgift var att hjälpa och peppa arbetslösa att söka jobb, men nu känns det som jag hade helt fel. Jag har aldrig någonsin kännt mig så förnedrad och kränkt i hela mitt liv. Sen besöket igår har jag funderat konstant på hur jag kan vara så värdelös, jag som varit en av få som jobbat extra under tiden jag gick på gymnasiet. Personen som tog emot mig gjorde klart att jag som bara jobbat i mataffär endast kan söka jobb som kassörska i mataffärer, mina planer på att söka arbete någon annanstans kunde jag skrota helt. Inte nog med, eftersom jag inte har tillgång till egen bil kommer det bli nästintill omöjligt att få ett jobb överhuvudtaget.

HALLÅ!? Kan man inte jobba i en klädbutik om man bara suttit i kassan på Hemköp? Kan jag inte sitta i receptionen på en camping för att jag inte har en egen bil??? Jag förstår inte riktigt hur du menar gubbdjävel!

Det är tur att det finns trevliga hjälpsamma människor också, min faster har ordnat så att jag kan söka jobb på dagis nu i alla fall tills jag kommer på vad jag ska göra. Sen står jag kvar som inhoppare på Hemköp också som tur är.

Ett tips till alla er som aldrig varit på Arbetsförnedringen men planerar att åka dit: Kolla med kompisar hur personalen där är, är de skator och idioter så försök hitta ett jobb själv innan du går dit.


Nu ska jag kolla lite vad det finns för lediga jobb och sedan ska jag fundera lite mer på vad jag måste göra för att inte vara den värdelösa lilla sate som jag är.

Ciao

I väntans tider

Det måste vara något fel på mig! Jag börjar inte jobba förrän kl 18 ikväll och ändå är jag stressad. Jag har väntat hela dagen på att få gå till jobbet och göra mina timmar där. Jag kan liksom inte få tummen ur och göra något innan jobbet. Det enda som fallit mig in har varit fem armhävningar och lite jäsning i solen.

Jag kommer att vara helt slut efter jobbet idag bara för att jag vet att jag måste gå upp tidigt imorgon. Vi ska nämligen åka till Arlanda och hämta min lillasyster och hennes kompis. Först tyckte jag att de lika gärna kunde tagit tåget hem, men eftersom vi bor på landet så går det varken tåg eller buss den tiden (23.00). Så jag och pappa har planerat en heldag i Uppsala med shopping mm innan vi hämtar de.. Det ska bli roligt även om jag har lite tight med pengar att slösa bort på kläder mm. Måste spara mina slantar tills jag åker i oktober..

Nu ska jag börja med maten och sen ska jag vänta lite mer...

Ciao

Festen i lördags..

För att summera det hela så blev inget som jag tänkt mig!

1. Det kom inte så många som jag hoppats på fast vi som var här hade skoj ändå.
2. Jag drack alldeles för mycket och de andra alldeles för lite =)
3. Det blev mer mysfest än röj, vilket förmodligen var tur för jag behövde knappt städa efteråt.
4. Mitt span kom inte. (Jag hade iofs inte talat om för honom att det var kalas...)

Nåja, det blev en ganska tidig kväll då jag tröttnade redan halv ett. När jag kom hem tryckte jag i mig en halv Pringles-burk och sen sov jag som en stock.

Idag har jag stekt i solen och ikväll ska jag till Sälen på grillning, det ska bli skoj!
Har även jagat ett vitt fluff runt hela gården ett antal gånger då han envisas med att rymma... Vi har innekatter som tycker det är otroligt spännande med gräs, blommor och diverse smådjur...



Nu ska jag se om jag orkar bränna en skiva med mina favoritlåtar och sen blir det solen igen..

Ciao!


Party eller?!

Sitter hemma och väntar på att alla partysugna malungsbor ska komma... Festen har legat på schemat sen förra helgen då vi var på Diggiloo så nu är det bara att vänta och se. Några är redan på väg och jag har nyss fått meddelande om att fler planerar att kika in.. Jippii!! Just nu sitter jag ensam och dricker tax-free cider... Blä! Men men, det går att hälla i sig för ikväll ska det bli dunderfest! Är det någon som har något tips på vad man kan göra under tiden som man väntar på partyt ensam? Förutom att dricka =)