Snörvligt värre!

Jag har varit krasslig i halsen ett tag nu men ändå tyckt att det varit lugnt eftersom jag inte varit snorig. Tills igår!
Sov en stund efter jobbet och när jag vaknade kunde jag inte stänga av snorkranen. Jag har snutit mig i en och en halv dag nu och det känns som om jag inte har nåt skinn kvar på näsan. Sjukt jobbigt och det bara rinner och rinner, det finns ingen hejd på det heller. Jaja, ska kurera mig med filtar, film och choklad ikväll så hoppas jag att det är bättre imorgon.

Gårdagskvällen fylldes av Singstar och kalas på taket. Riktigt skoj! Jag flöt omkring på rosa moln för jag fick en hel del komplimanger igår, och det var nice! Där fick självförtroendet en rejäl boost haha
Hade mina glittriga lösögonfransar för första gången och jag tyckte det blev super. Jag köpte de i Thailand förra året för 89 baht men alla tror att de är från Make up store =) Har dock ingen bra bild eftersom jag var fotografen igår som vanligt.

Nu ska jag ta mig en varm dusch innan jag dunkar ner mig i TV-soffan!

Ciao!

Min bokhylla!

När du läser detta


Fick ett mail innehållande en länk till
Shelfari.com, en virtuell bokhylla där du kan samla böcker du läst, läser och vill läsa. Du kan också recensera och läsa andras recensioner. Ganska smart tycker jag och ett måste för mig, en bibliotekschefs dotter =)

Här hittar ni min profil, har inte hunnit lägga in så mycket i min bokhylla än men kommer förhoppningsvis fylla på snart. Har kommit in i en läsperiod nu och käkar böcker till frukost.

För tillfället har jag två böcker på gång:

Nöjesboken: När du läser detta av Giles Blunt
Måsteboken: Inledning till etiken av Göran Collste

Jag har iofs en hel hög med andra böcker på g just nu men det är mest coffee table böcker och lite träningsböcker som jag kikar i när jag har lust. Jag är en mästare på att dra hem böcker från bibblan och sen aldrig läsa de. Släktdrag från mamma kanske?!

Nu ska jag krypa till kojs igen. Kan inte sitta uppe och uggla hela natten bara för att man har sovmorgon i morgon inte. Promenix efter frukosten är det som gäller innan jag packar ner täckbyxor, snökängor och fuskollen för ännu en dag full av lek.

Good night, sleep tight!

Lyxfällan

Lyxfällan


Fastnade framför lyxfällan och jag kan inte låta bli att flina. Herregud! Visst jag har inte världens högsta hyra men jag tjänas inte heller multum. Har jag otur(när jag väl har nåt vik) kanske jag får upp till 4500 kr efter skatt. Och det klarar jag hyra, räkningar, hushållskostnader och även en del shopping med. Jag kommer visserligen från en släkt fylld av snåljåpar men vi kan allt det här med att lyxa till det ibland.  

Jag både förstår och förstår inte hur folk kan försaka sig själva såna skulder och ekonomiska problem. Varför gör man så mot sig själv?

Så mitt råd till svenska folket:

Använd hjärnan gör Guds skull!
- Köp bara saker när du verkligen har pengar att köpa sakerna för.

- Uppdatera inte allting hela tiden. Jag har en relativt gammal mobil och en gammal 20" TV. Det enda "nya" jag äger är mitt playstation och det ser jag som en investering eftersom jag är tokig i Singstar och använder konsolen som dvd--spelare.

- Tänk efter före! Behöver du verkligen det du vill köpa eller har du kanske redan en liknande men äldre grej sen förut? Jag hade ställt in mig på att köpa en dammsugare och hade sett ut exakt vilken jag skulle ha. Som tur var var just den modellen utsåld så jag fick inte tag på någon. Istället tog jag en gammal dammsugare från pappa och hade råd att köpa terminskort på badhuset. Dessutom fick jag lite pengar över!

- Laga mat hemma! Jag är ingen mästerkock men det jag kan laga blir iaf ätbart och mättande. Och som alla vet: Övning ger färdighet!

Jaja, jag är ingen ekonom och ni har säkert hört några av de här råden förut, men det är så här jag gör iaf och jag kan inte klaga på min levnardsstandard på någon punkt!

Ciao ciao!

Konstigt hur det svänger egentligen...

Alltså, min smak...

Nu har jag ändrat teckensnitt på bloggen från en något kladdig, snirklig stil till klassiska Arial. Ska se om jag inte orkar fixa en ny header eller nåt också. Vill ha nåt lite fräschare eller ja, nåt nytt för i år. En header som kan återspegla mig lite bättre. 

Jag skrev tidigare att jag ville lägga in mer bilder och det ska jag försöka se till. Måste helt enkelt ta med kameran mer. Jag måste lära mig fånga alla speciella och vackra ögonblick med linsen. 

Hoppas designen duger för tillfället =)

Jag vill träna!

Så otroligt inspirerande det är med det här! Nu på slutet har det gått så där med träningen då jag titt som tätt drabbats av diverse snuvor och andra åkommor. Jag har ju iofs tränat ändå många gånger fast jag vet att jag borde varit hemma och vilat. Nu är det dock inga tvivel om att det är vila som gäller. Jag ska vila bort alla baciller ur kroppen och sen ska jag köra igen. Jag känner otroligt för att gå på nåt pass på gymmet idag bara för att få köra slut på alla krafterna men men, det får vara.

Jag skulle vilja att klockan blev sisådär halv nio eller nåt så jag kan krypa upp i fåtöljen med te och Giles Blunt's När du läser detta. Jag har läst nån bok av honom tidigare och jag tycker Blunt skriver väldigt bra. Jag är dessutom inne i en vara-för-mig-själv-period just nu så nu plockar jag upp boken så fort jag har lite tid över att läsa. Känner mig inte så social nu med halsen och tröttheten som följer med när man inte är riktigt frisk.

Jag kan avslöja en liten bit av mina semesterplaner och det är att huvudinnehållet är mycket natur. Det blir alltså inte shopping och storstadsnöjen för hela slanten. 


Jag vill se blommor i massor i sommar iaf det är ett som är säkert.

Fått tillbaka datorn!



Jag har haft datorn utlånad ett par dagar nu och hämtade tillbaka den idag. Jag är inte direkt beroende men det var ändå skönt att få tillbaka den då jag kommit på massa saker som jag verkligen måste göra. Eller inte, men när man väl är av med nåt man inte använder så ofta så kommer man genast på hur bra det hade varit att ha den just då.

Jaja, nog om det. Jag kan just nu säga att jag längtar till fredag den 13! Jag menar, jag kan inte ha mer otur än de senaste dagarna. Jag slog, som jag skrev i ett tidigare inlägg, i huvudet i lördags och igår (tisdag) hade huvudvärken äntligen gått över. Skönt tänkte jag och råkade bränna armen på ugnen. Snyggt värre med ett megaplåster mitt på underarmen. NOT! plus att jag har en hosta som kan jobba extra som rivjärn. Fredag den 13 skynda skynda...

Idag har jag jobbat, sovit, pluggat och städat. Jag städar lite varje dag, det har blivit som ett omedvetet beroende. Jag kan komma på mig själv med att putsa lite på spegeln eller gå med bestämda steg mot dammsugaren. Bättre det än det motsatta iaf.

Jag har också anmält mig till vårruset och är så pepp att jag blir knäpp. Hade det inte varit för hostan hade jag slängt mig ut på längdskidorna men men, får hoppas jag kan ge mig ut snart. Har köpt mig ett spel också, Backpacker pocket. Jag har Backpacker som PC-spel nånstans i mina gömmor och jag kan mycket väl tänka mig att det här är lika skoj. Är sugen på de där MIG-spelen också och När&Fjärran-spelet. Men ett i taget lilla jag!

Nu ska jag äta en limpgås med kalles kaviar och sen ska jag krypa till kojs!

Natti natti!

Dykning i the deep blue bassäng!

Vaknade med halvt blåöga idag, nice! Eller inte. Gjorde lite smått ont och ögonlocket var lite svullet. Jag är både glad fast lite besviken över att det inte är ett riktigt blåöga. Det är bara ett röd/blått märke på ögonlocket så det är ju inte så häftigt (om man nu kan kalla blåögon häftiga?!) Nu har dock den mesta svullnaden lagt sig och jag känner mig inte förlamad i ansiktet. Orsaken till min nya fina skugga är en preciserad armbåge. Råkade sitta på fel plats vid fel tidpunkt då en berusad herre backad in i mig. Men men, sånt händer och jag ser bättre ut nu än tidigare idag.

Nåja, förutom att studera ögat i spegeln större delen av dagen har jag varit i Vansbro på dykning. Och tänka sig: det gick prima! Visst har jag cert men det var ett tag sen jag dök förra gången. Jag är då nöjd med resultatet eftersom jag kände mig som ett proffs!

Det blir alltså fortsättning med bassängdyken. Jag kan lova att det var mycket trevligare temperatur där än när jag dök vid stugan i somras.

Kvällen ska jag spendera med brudarna och det blir säkert en massa skitsnack, chips och choklad! Förhoppningsvis får vi herrsällskap för jag tycker lätt att tjejsamtal lätt kan tappa substansen. En del säger att det är tjejkväll och andra påstår att det blir party så jag får väl se vad som händer ikväll. Nu ska jag iallafall göra mig i ordning och traska dit.

Ciao ciao!

Uppryckning!

Jag känner att jag bör ta mig i kragen och vara lite mer aktiv här på bloggen. Iallafall uppdatera lite om vad som händer i mitt liv. Visst, bloggen är inte livsviktig, men jag avundas alltid alla andra för att de hinner blogga och gör det bra dessutom. Jag håller igång ganska bra periodvis och inte alla andra perioder.
Så nu har jag bestämt mig för att blogga så ofta jag kan, klämma in lite bloggning mellan jobb och träningar och annat flams.

Kan ju börja med en tråkig nyhet (för mig iaf) och det är att jag känner mig lite krasslig. Tröttheten slog mig som blixten idag och jag känner mig utsliten i hela kroppen. Det känns som om det utkämpats en strid mellan alvedon och något som kan liknas vid trumsolo i skallen och jag har kissat två miljoner gånger idag. Tror dock inte det har nåt med saken att göra men det känns lite mysko att jag kissar hur mycket som helst. Det är nog inte urinvägsinfektion för det har jag haft förut och det känns inte lika. Jag behöver nog helt enkelt bara gå på toa, vet dock inte vart vätskan kommer ifrån eftersom jag druckit väldans lite de senaste dagarna. Pappa säger att det är så ibland men det är ju lite irriterande att jag måste springa och kissa en gång i kvarten.

Det händer inte så mycket annat i mitt universum. Det blir mest jobba, äta, träna och sova.
Idag fick jag reda på att jag ska jobba en dag som jag inte skulle jobba på men som jag trodde att jag skulle jobba på. Krångligt? Ja, fast huvudsaken är att jag får jobb, dessutom mer än jag trodde. Wihoo!

Annars laddar jag inför helgen, blir kalas lite överallt. Jag kör ju fortfarande på den nyktra livsstilen och jag ska nog på dykning på lördag så fredag blir då lugnt. Lördag kväll blir nog också nyktert men förhoppningsvis tillbringar jag den i goda vänners lag.

Nu ska jag åka till kusinerna och fika och sen blir det nog att däcka framför TV:n.

Ciao!


Ett steg i rätt riktning: plugghäst!

Idag hämtade jag ut böckerna! Jag som under hela gymnasietiden förlöjligat mig över alla dessa människor som väljer att plugga på Komvux. Nu står jag själv där och inser att alla som läser där inte hade Ig i allt eller är dumma i huvudet. Jag måste ju faktiskt erkänna att det känns som om jag är den som är dum i skallen!
 
Det finns ju hur mycket som helst som man kan läsa på Komvux bara man engagerar sig och läser på vad som finns. Man är inte dum bara för att man läser med gymnasieeleverna fastän man tagit studenten för evigheter sen. (2007, evigheter?)

För min del blir det språk, ryska för att vara exakt. har alltid varit fascinerad av Ryssland och det ryska språket och nu har jag fått chansen att läsa grunderna. Enda kruxet är att jag jobbar en av två lektioner i veckan men det är bara två veckor kvar på det nuvarande viket så jag behöver bara lämna lektionstiderna till min chef så får hon fixa det. Det är tur att min lärare är så förstående att hon sa att jag kunde ringa när jag ville om jag hade några frågor.. Nice!

Jag hoppas på ett MVG! =)

I know!

Nu vet jag vem du är du mystiska människa som var här på juldagen! Jag är så glad över att jag fått reda på det eftersom jag funderat så länge på det. Inte för att det är så viktigt att livet står på spel men stenarna lättade lite.

Ikväll ska syster sova här. Vi har precis ätit tacos och ska till och se på film snart. Vet inte om det blir tran, fyran eller en skräckis som syster hade med sig. jag är ganska sugen på filmen på fyran och hon på trean.. Hm, undrar vem som vinner?!

Bara några få dar kvar av ledigheten sen börjar vardagen igen. Har börjat gå upp tidigare nu så att jag klockar kroppen efter jobbtiderna framöver. Vore inte det skönaste att vara trött första dagen...

Nu TV.