Styrt kosan söderut

Sitter hos mamma i den lilla "hålan", som förövrigt är en helt underbar liten håla där jag mycket möjligt kan tänka mig bo någon gång i framtiden. Just nu är det bara skönt att komma iväg från hemifrån.
Borde egentligen hälsa på mamma-familjen och katterna lite oftare men just idag är det bara för att jag ska snika en plats i bilen till huvudstaden imorgon.

Ska bara dit över dagen när mammas kille jobbar och gå i affärer och se om jag hittar lite jobbkläder. Kommer förmodligen komma hem med en hel del annat också/istället.

Jag känner att det blivit väldigt mycket shopping nu på slutet men jag tror jag kommit in i en period då jag vill starta om på nytt. Vet inte riktigt vad jag menar med det heller egentligen, har inte funderat så mycket på det...
Jag tycker iaf att man borde få unna sig att vara lite slösaktig i vissa perioder bara inte övriga livet tar skada ekonomiskt. Jag är i grund och botten en väldigt ekonomisk människa och har faktiskt rejäl koll på slantarna så jag antar att jag kan investera i lite onödigt krafs.

Nu ska jag mysa med kattpojkarna och se på TV, har jag otur kanske jag måste frossa i onyttigheter :P

Ciao!

...

...orkar inte skriva nåt seriöst inlägg. Trött. Fryser. Funderar. Ler.

Helgen har iaf varit toppen! Har dansat fötterna ömma, träffat trevliga människor och passat på att mysa lite också.. Nu blir det hett bad och en bra bok tills jag skjutsa syster till tåget. Kvällen kommer garanterat spenderas framför TVn.

Ciao!

Tea-time!




Sitter och smuttar på en kopp te just nu. Har köpt en ny sort, Clipper Organic White Tea with Natural Blackcurrant Flavour, och jag tror faktiskt jag tycker om det. Jag är egentligen inte så förtjust i téer med smak, det har bara varit olika Rooiboos som fallit mig i smaken men det här kommer nog också slinka ner galant!
Inte för sött och det smakar inte för mycket hö.. =)

Någon som har något annat te-tips? Det ska självklart helst vara både ekologiskt och/eller rättvisemärkt! (Ovan nämnda har godkänts av Soil Association, jag kommer beskriva några olika märkningar inom kort!)

Ciao!

Uppföljning: Ekologiska bindor!

 

Skrev tidigare idag att jag skulle köpa Renée Voltaire's "Lingonveckan"-bindor men jag hittade tyvärr inte några sådana. Istället blev det Natracare's bindor. Jag tänker testa de och jämföra med Libresse som jag i vanliga fall använder.

Normalt att skriva om vilka mensskydd man använder?!
Jaja, whatever?!

Jag köpte även Nature Babycare's "ECO Shampoo", tänkte prova det och se om det blir samma resultat som vanligt shampoo, då blir det nog det ekologiska valet för min del i framtiden. Jag vill ju inte utsätta min hårbotten för otäcka kemikalier i onödan!

Nu blir det grillad kyckling med coop's barbeques hos lillasyster, sen hem till byn igen!

Ciao!


Need to read - blogs!

Jag läser på många ställen att flera personer har vissa bloggar de "bara måååste" läsa helst flera gånger varje dag. Inte jag. Har inte så många läsa-behov eller göra-behov på Internet överhuvudtaget. Blir väl mest mejlen, banken, facebook och min egen blogg. Inte ens de varje dag!

När det gäller bloggar har jag lite svårt att följa vissa bloggar länge. Nu har jag iaf hittat två sköna bloggar ssom jag än så länge inte tröttnat på!

emmelist
spiderchick


My new cup of tea!




Inhandlade även en ny tekopp, har nämligen kommit in i en te-period igen (började igår, räknas det??) och såg denna finbit idag. Endast tio kronor, även den på Ica Maxi.

Var i Mora idag på jobbmässa och fick med mig lite papper om jobb hem, var även på en intervju hos ett norskt företag. Får se vart det leder...

Nu ska jag iaf åka till syster på föräldramöte!

Ciao!

Eko-choklad gör mig glad!




Hittade de här smarrigheterna på Ica Maxi i Mora idag! Har smakat på den med "mörk choklad" och den var smaskens, ska även smaka på den med "mjölkchoklad/valnötter" men duktig som jag är så ska jag vänta till lördag!

Finns även i smakerna "mörk choklad/blåbär" och "mörk choklad/tranbär" men de var slut när jag var och handlade idag.

Låter inte det här bra?: "Green dream - Chocolates from heaven" :)
Fairtrade- och bio garantie-märkt!

Yummie!

Ren(ee)a rånet!


Har länge funderat på att prova Renée Voltaire's "Lingonvecka"-produkter och bestämde mig för att slå till och beställa idag. Ångrade mig totalt när jag skulle betala och såg att två paket bindor+frakt gick på 150 spänn.

Aldrig i livet säger jag bara!

Nu kollade jag dock bara på Voltaire's hemsida där man kan beställa produkterna, det kanske finns billigare någon annanstans på nätet. Någon som vet?

Ska kika på Coop Forum hos syster idag, ska dit med pappa som ska på föräldramöte.


.

På tal om ätbart så tänker jag inte missa Tinas Cookalong kl 20.00 på Tv4 ikväll, hon gästas av ingen mindre än Carolina Gynning!

Trädgårdslandet ♥


Har precis varit ute och plockat nävarna fulla i plommon, Yummie!
Det är skönt att jag kan få tag på naturens egna produkter utan konstiga påsprutade medel mm.
Hos pappa har jag tillgång till äpplen, plommon, vinbär i tre färger, hallon och i somras hade vi också lite smultron!
Det är inte heller långt om man vill ut i skogen och plocka bär och svamp, det behöver jag egentligen inte göra för det sköter pappa men jag är sugen på att vara med nästa säsong.

Vem vill inte kunna bjuda på bärpaj eller svampsås med egenplockade smarrigheter?

 


El Panico! Papperskorgen försvann...

Igår var det katastrof!
Jag trodde jag tagit bort papperskorgen från datorn, jag tryckte nämligen på "ta bort" istället för "töm" och det resulterade i extrem panik! Jag hittade ingen ångra-knapp eller återställ utan sökte som en galning på nätet för att hitta en lösning.

Ganska många forumsinlägg på diverse hemsidor visar att jag inte är den enda som gjort det misstaget. Någon lösning hittade jag dock inte utan datorn fick stå på hela natten och jag gjorde ett nytt försök efter frukosten imorse.

Nu kan jag iaf pusta ut för mellan smörgåstuggorna insåg jag att jag bara slängt genvägen på skrivbordet. Vilken lättnad! Jag som allvarligt funderade på om jag var tvungen att installera om Windows, puh, nu finns iaf papperskorgens trygga ikon där på skrivbordet och jag kan fortsätta slänga och tömma bäst jag vill!

För er som också råkar trycka på "ta bort" istället för "töm" kan jag tipsa om att gå in i "utforskaren" och titta i rullmenyn till vänster, där nere fanns iaf min papperskorg och då var det bara att skapa en ny genväg till skrivbordet! Piece of cake!

Nu ska jag njuta av resten av min rast innan jag ska börja busa med barnen igen!

Ciao!

Bio/Filmkväll igår!

Igår var en riktigt skön dag, började med en cykeltur innan jag åkte på jobbet (yes, jag fick jobba en dag till den här veckan!) och efter jobbet var det bara hem och vända innan det var dags för "Flickan som lekte med elden" på bio. När filmen var slut blev det McDonalds och sen hem och se på Twilight istället.

Jag måste vara den sista i bloggvärlden som skriver om "Twilight" men jag är inte sist med att skriva att den är superbra. Nästan så den klättrar förbi "Gudfadern" på min filmtopplista.

Hmm, kanske ska lägga ut min lista på bra filmer lite senare...

Ikväll blir det plankstek med kamraterna och sedan bowling, det var ett bra tag sedan jag slungade klot och vi får se hur det går idag. Det är iaf i goda vänners lag och då kvittar det ju hur många strikes man gör!

Nu ska jag äta sen lunch, sedan fika hos kusinerna!

Ciao!

Autumn dresses


Fyrkantiga ögon och snorig näsa..


Upptäckte nu att jag suttit klistrad framför datorn i över 5 timmar.. Not good! Det enda positiva är att jag fått iväg ett antal jobbsökningar. Nu blir det nog inget mer dator för min del idag, ska krypa upp i en fåtölj med en bra bok istället och försöka ignorera bort förkylningen.

Ciao!

Sluta snora nu!


Hm, undrar varför kroppen bestämt sig för att bli förkyld idag? Kunde inte snuvan brutit ut i t ex tisdags eller onsdags? Jag tycker nämligen inte det där var schysst nu när det är helg och man kan vara ledig utan ångest över arbetssituationen... Inte för att jag planerat världens party för den här helgen, blir nog filmkväll och tv-mys istället, men ändå!?

Jaja, jag kan ju vara glad över att förkylningen kom den här veckan och kanske hunnit försvinna till mitten av nästa vecka då det blir jobb igen.

Nu ska jag leta mig ner på ICA och se vad de har att erbjuda för colors till håret, börjar känna mig lite grå nu efter klippningen då mina blonda strån valt att bli mörkare. Är lintott från början men ett genetiskt arv från pappasläkten tycker att man ska bli mörk efter att man fyllt 20.

Det är väl bara att inse att man inte är så ung, pigg och fräsch längre :P

Ciao!

Mascara - boven i identitetsmysteriet!


Stannade till på jobbet idag när jag skulle hämta en bil och barnen tycker ju att bara det är konstigt, jag menar, fröken ska väl vara där längre än en kvart??

Jag gick fram till en av mina små vapendragare och hon tittade storögt på mig ett bra tag innan hon flinande sa:

"Du ser ut som en annan!"

Hm, är det positivt eller negativt?
Jag är ganska säker på att hon menar att jag såg ut som vanliga jag men ändå inte, jag har ju krånglat till det hela med träningsbyxor och smink. Inte något jag skulle ha på jobbet i vanliga fall, då det för min del är osminkat och tåliga kläder som gäller. Att jag dessutom klippte av mitt långa hår förra veckan måste nog gjort barnen ännu mer förvirrade...

Inte nog med busungens sköna kommentar! När jag var på väg därifrån hörde jag en kollega fråga min faster om jag var en syster till mig själv... Herregud! Nu kommer jag gå med ett leende på läpparna hela dagen och tänka på hur stor skillnad lite mascara gör!

Ciao!




En duktig-dag idag!

 

Jag har varit otroligt effektiv idag, jag är till och med förvånad själv. Dagen började nämligen lite sådär eftersom jag råkade somna om och somna om och somna om. Hade lite ångest över att jag sov så länge men det har gått över nu.

Idag har jag nämligen fixat allt på min att-göra-lista+att jag bakat en kladdkaka och ett inre lugn har lagt sig, nu kan jag börja fixa med sånt som inte varit prio-1. Jag måste ju erkänna att cv:t och det personliga brevet har tagit längst tid, det är så svårt att skriva om sig själv. Jag har dessutom hittat lite jobb som jag tror att jag ska söka!

Nu blir det strykning framför Idol och sedan blir det True Blood och kladdkakan som jag bakat idag! Yummie!!!

Ciao!

 


Orken försvann..

Vet inte vad jag ska skriva, känner att jag inte har tid. Har inte ätit middag än, är utsvulten och ska ut och gå en promenad med T. Kanske skriver nåt mer matig senare.

Ciao! 


Shake it, shake it, shake it ♥

 

I gotta feeling - Black Eyed Peas ♥

Shake it - Metrostation ♥

Seaside - The Kooks ♥



MTV Scarred


Jisses, ONT, är nog det enda jag kan säga!

Kollade på Scarred Worst of the Worst igår kväll och det var inte utan att det kändes som om det var mina revben som knäcktes, mina smalben som fläktes upp och armar som bröts av som kvistar.
Det sög ordentligt i magen och jag var tacksam över att syster och jag skippade chipsen till filmen vi såg på innan. Garanterat hade de kommit upp igen! Och jag som inte är så känslig satt uppkrupen i soffan och spände mig varje gång man hörde det där omisskänneliga ljudet av något som går sönder.

Ville inte stänga av ljudet heller för det är ju lite fascinerande också. Äckel-fascination skulle man kanske kunna kalla det fastän man borde byta kanal eller titta bort kan man inte låta bli att kika lite, bara lite...
Det är fränt men otäckt vad som kan hända med kroppen om man t ex landar lite fel eller tar emot fallet på fel sätt. Att benen i kroppen kan vridas, splittras eller sprängas pga att de blir fel- eller överbelastade.

Jaja, jag måste väl säga att jag tycker jag har haft ett tursamt liv utan många skador, ett nyckelben och en tå, det räcker gott och väl för mig. Sen har man väl gjort illa sig på andra efteråt rätt komiska sätt och det är tur att det inte blivit några större konsekvenser än ärr i olika form.

Jaja, nog med skador för nu ska okänsliga jag äta lunch och vill inte förlora aptiten...

Ciao!

What about: Många bäckar små...


...leder till översvämning i mina analyskanaler.
Det började bra, sen blev det kaos, efter det kom nåt gott och nu vet jag varken ut eller in!

Hur kan saker som blir så fel leda till något som kanske kan bli så bra? Och hur kommer det sig att efter helgens komatillstånd är alla sinnen på hyperspänn och varenda intryck ska dissekeras och analyseras in i minsta detalj?

Kalaset i fredags var helt ok, blir nog Manhattan fler gånger, dock känns det som att man ska inta dansgolvet spiknykter istället. Men vi var på topp och vad vi vet stannade vi där, dock med faslig huvudvärk och blåslagna smalben dagen efter. Som en av mina kära rådgivare sa: Det kostar att ligga på topp!
Mina blå-gul-gröna märken är trots det ingenting om man jämför med resultatet av snabbvägen nerför trappan på Sneakers'n'stuff-festen jag var på i våras. Som tur är lättade dock ångesten över fallet då jag blev varse om att jag inte var den ende som tog ett steg åt sidan för långt.

Jaja, nog om, shit happens och hellre blåmärken och skrapsår än inga erfarenheter alls..

Nu ska jag leka rockstjärna och plocka fram gitarren innan lunch. Efter det ska jag bygga muskler med T & E! LOVELY!! Snart får Hulken en konkurrent..

Ciao!