Gossip girl igen...

Nu har jag sett två till avsnitt av Gossip Girl och jag är förvånad över att det är så bra. Serien är verkligen bättre än böckerna även om det som vanligt är en del saker som inte stämmer. Nu måste jag vänta tills i morgon innan jag kan se 6 avsnittet men jag tror jag väntar till på torsdag för imorgon är det väl Heroes? Jag blir inte riktigt klok på vilka dagar det är Heroes och inte, ibland säger tv-hallåan att det är bara på onsdag, ibland bara torsdag och ibland båda... Någon som kan förklara?!

Nu ska jag äta tagliatelle med skink- och svampsås, mums! Sen blir det jogging eller promenad...
Imorgon ska jag till ams på möte om min jobbsituation plus att det är folk från nya hotellet där och rekryterar personal. Har lite funderingar på hur jag ska göra om jag får hotelljobb (önsketänkande!) för samtidigt vill jag ju vara kvar på Hemköp fast det inte är så många timmar i veckan..
Men men, jag får ta en dag i taget...

Nu: MAT!

Ciao..


Gossip girl och motion!

Idag har jag sett tredje avsnittet av Gossip girl som är hur bra som helst. jag är ingen riktig tv-serietyp men just nu har jag fastnat för just Gossip girl och Heroes. Så börjar ju Ugly Betty igen men jag tror jag skippar att se det, ska nog önska mig box 2 när den kommer ut istället. Gillar boxar då man kan välja att se avsnitten när man själv vill.

Vilka tv-serier föredrar ni?

Idag har jag även insett att jag bara inbillat mig att jag inte har tid att träna. Jag är ju ledig hela dagarna så jag började dagen med att promenera 3,6 km med vovven. Sen tog jag en fika med Emma på Anna´s. Efter kvällsmaten blev det även en joggingtur med syster på ca 25 minuter. Det var väldigt jobbigt då hon vill köra hårdare än mig. (Hon har faktiskt idrott i skolan och håller sig iform endast därför =). )

Så nu känner jag mig hälsosam och bra. =) Nu blir det slutet på CSI och sedan ska det läsas lite chic-lit innan jag somnar.

Ciao

Stolt!

Idag har jag gått 7,2 km! Mest pga mitt dåliga samvete för att jag inte tränar men även för att skingra tankarna. Jag har tydligen väldigt mycket att fundera på just nu. Det som upptar mest tankeplats är jobbfrågan, jag har inte fått något positivt svar än och nu börjar mitt hopp försvinna. Ska till arbetsförmedlingen på onsdag och då får vi se vad som händer. Har funderat på att söka praktikplats på ett par ställen men jag har ingen lust med någonting nu. Känns som om en depression är på väg att ta över. Men men, jag kan ju alltid trösta mig med att jag är en baddare på att sticka och virka! Haha...

Jaja, nu väntar pappa på mig så jag måste gå..

Ciao! 

Jobb(!)igt värre...

Nu börjar det bli kris. Efter flera veckor som arbetslös ramlar jobberbjudandena in nu.. Men det finns ett problem, jag vill jobba hos alla o allting gäller endast den här veckan.
Jag är ju på Hemköp så mycket jag får och rycker in med kort varsel (fick reda på att jag skulle jobba idag en kvart innan jag skulle börja!!), sedan har jag fått erbjudande att åka med som ledare till stiftsgården i Rättvik och ska rent ut sagt nästan bara chilla. Dessutom har jag blivit erbjuden helgjobb på en pizzeria här. Ävene tt städbolag har frågat om jag vill jobba åt de. Så självförtroendet som ganska nyss var på botten stiger nu sakta men säkert.. =)

Om en vecka ringer väl Stella McCartney och undrar om jag vill chefa hos henne! =) Skämt åsido, men det vore roligt att testa på modebranschen också. Har ju sökt jobb på en del klädaffärer men det har inte gått så bra än så länge.

Ikväll ska jag mysa ner mig framför TV:n med en chipspåse och fira hur lyckad jag är! 

Ps. Min syster och jag har kommit på att vi inte är kräsna utan att allt snarare handlar om att vi bara söker saker anpassade till oss. Vi är ju födda och utvecklade med perfektion så det är inte lätt att hitta något som matchar.. Haha,.. Ds.

Trött!

Nu ska jag äntligen gå och sova efter en ganska lång dag.. Jag har hunnit kratta löv, hälsat på mamma på biblioteket, fikat med Linda och Mustafa och varit på introduktion på pappas jobb där jag ska jobba två dagar nästa vecka. Det kommer att bli spännande då jag kommer vara i butiken själv och serva kunderna med min nyvunna kunskap om skinnjackor och mc-kläder.

Imorgon ska jag nog till simhallen en vända och sedan kanske mullen i mig ska få komma fram för lite gäddfiske.

Good night, sleep tight... 

Ciao

Dröm!

image97

Om jag inte hade varit så urusel på att gå i högklackat hade jag lugnt köpt de här skorna från Topshop. Färg, form allt är jättefint. Perfekt till hösten!

Ny kategori!

Nu kommer en ny kategori: Drömmar!

Där kommer mina inlägg om sådant som jag för tillfället bara kan drömma om. T ex den där urdyra märkeskoftan eller de skyhöga stiletterna. Jag är kanske en evig optimist då jag tror att ens drömmar någon gång kommer att då i uppfyllelse! =) 

Önskelista

image96


Om nästan tre veckor fyller jag 19 och för första gången har jag inte en önskelista på tjugo meter. Själv tycker jag att allt jag önskar mig är ganska vuxet och moget. =)

- Prenumeration på Vagabond så jag kan få inspiration till resan som är i planeringstadiet samt kommande resor.
- En ny digitalkamera. Jag fick en i studentpresent som jag inte riktigt gillar (knappt använd) så det blir väl bara ett byte antar jag.
- Pengar till resan.
- Chic lit-böcker på engelska. Jag tycker numer att jag känner mig fjollig då jag läser böcker på svenska vilket är ett resultat av mitt eget storhetsvansinne. Dessutom är det väldigt viktigt att det är pocketböcker.
- En bärbar dator. Den ska vara snabb, ha stort minne och vara lätthanterlig.

Summa/Slutsats: Vuxna, mogna önskningar som råkar vara ganska dyra!  =) Men kom ihåg ni som ger mig presenter: Jag önskar mig ju inte så mycket!

OLW Minimal

image95


Jag har länge kämpat med att hålla mig ifrån chips och godis på vardagarna men ibland kan jag bara inte låta bli. Som idag t ex när jag och Emma var på väg hem från Sälen. Första stannade vi till vid Lima handel och köpte lite lösgodis. Sedan kom vi på att vi skulle kika in på Konsum och se om det var några roliga personer där. Väl tillbaka i bilen igen hade vi fått tillökning. OLW Minimal Dill och Gräslök. Underbart goda och (falskt?) nyttigare än vanliga chips. Dessutpm kan man lätt klämma en påse själv vilket ändå inte känns som om det gör något. Enda felet är att de är dyra. Dyrare än en vanlig stor chipspåse... =(

Men men, vill man vara nyttig ska man ju ändå inte äta mycket sånt här så man kan väl unna sig någon gång ibland..  =)

Intervju

Idag har jag varit på min första riktiga anställningsintervju! Jag var jättenervös när jag körde upp till Sälen och när jag gick in på arbetsplatsen (tänker inte säga vart för risken finns ju alltid att jag inte får jobbet!) men nervositeten försvann så fort jag träffade tjejen som skulle intervjua mig. Det kom inga svåra frågor utan det mesta handlade om vad jag gjort tidigare och vilka jag kände på arbetsplatsen. Jag tror att hon blev positivt överraskad när hon såg att jag redan hade alla papper med som hon ville att jag skulle skicka till henne. Plus att jag redan skrivit ett personligt brev. Nu är det bara att vänta och se för det ä ca två veckor kvar av söktiden.

Ikväll blir det Heroes och systers blåbärspaj. Sen blir det sova.. Lättnaden efter att jag klarat intervun har gjort mig dödstrött..

Ciao

Present!

image93


Nu måste jag ha varit snäll! Eller mamma är i alla fall det. =)
Hon var på bokmässan i Göteborg förra veckan och idag kom hon ihåg att hon köpt en present till mig! "Notting Hell" av Rachel Johnson. Den verkar ganska bra och den står först på tur när jag läst ut Harry Potter. Det är alltid roligt att få böcker, och då särskilt pocketböcker. Det säger så mycket om hur andra personer uppfattar en när man får en bok. Samma om man kollar in någons boksamling, det är så spännande att se vad folk läser.

Jaja, nu ska Potter få sig en omgång till.

Min (önske)stil i höst!

image92

Uppe med katten!

Jag vet att man brukar säga uppe med tuppen men så är inte fallet för mig idag... Mamma väckte mig inte riktigt vilket resulterade i att jag sov alldeles för länge för mitt eget bästa =) När jag vaknade sisådär vid halv tio så var det bara jag och min lilla misse Harry som inte gått upp än. Alla mänskliga varelser i huset hade redan gått på jobb och skola och Zimba (den andra katten) satt och solade i ett fönster.

Dagen till ära ska jag ägna några timmar till att försöka förstå mig på In Design, vilket jag tappade tålamodet inför förra gången jag testade det. Men det ska ju vara ganska likt Photoshop så det kan ju inte vara så svårt när man redan har grunderna. =)
Sen ska jag, töntig som jag är, läsa ut sjätte boken om Harry Potter. kom på att jag inte läst den och jag var inte så sugen på Chic lit så jag tänkte: varför inte?! Det är faktiskt ganska spännande..

Jag ska även frhöra mig själv på lite spanska för jag har börjat plugg alite språk på egen hand. Det är faktiskt roligt och är det nåt som jag inte vet hur låter går det att hitta ljudfiler på nätet. Jättehändigt! Fast mitt ordförråd består bara av enkla ord som: ok, ja, nej, hjälp, ursäkta, tack m.m. Men jag kämpar på och hoppas att jag ska kunna prata lite spanska om ett tag iaf så att jag klarar mig. Haha..

Ciao

 

Tisdag = Tråkdag

Jag börjar tröttna på att vara arbetslös nu! Det finns ingenting att göra på dagarna.. jag har tappat orken att leta efter jobb nu också, det finns ju ändå inget spännande. Har skickat hur många ansökningar som helst nu och väntar bara på svar nu.

Ska till arbetsförmedlingen idag och diskutera hur det gått tillsammans med min handledare. Hon är jättesnäll och peppar en verkligen till skillnad från puckot jag träffade först. Sen ska jag på sjukan och vaccinera migmot hepatit A+B och polio. Ska ju ut och åka till våren nån gång och sjuksköterskan jag pratat med tyckte det var lika bra att få det här gjort. Jag är ju stammis där nu så alla känner mig =) iaf nästan.. Skulle frågat vad det är för fel på min mage också, men justnu känner jag inget annat än hunger så det är väl dags att ta en frukt.

På eftermiddagen hade jag tänkt ut och springa lite, ska fråga Frida hur hon jobbar ifall hon vill vara med. Det är mycket roligare att springa tillsammans med någon =)

Nu blir det alltså frukttajm och sen ska jag hämta pengar till vaccinet hos pappa. (Snälla han som betalar åt mig, mer pengar till resan =). )

Ciao