Utgång med brudarna!



Så här såg det ut hos mig igår när damerna var på visit. Det var vin, sällskapsspel och Singstar innan vi delade upp oss och drog vidare på annat galej. Snart ser det nog ut så igen då vi samlas på nytt. Men ikväll har alla samma mål: the Roof! Inte världens hippaste ställe, säg nåt ställe som är hippt här i skogen?!, men de har inte öppet så ofta så det brukar komma ganska mycket folk.

Nu innan folket kommer blandas det Juvelen med massa gammal hederlig rock =D Vet inte om Juvelen går hem hos sällskapet så jag passar på att lyssna nu!

Nu fixa frillan!

Ciao!

Mora!

Idag har jag varit ledig så mamma och syster och jag tog en tur till Mora för att shoppa lite. Jag handlade helt klart mest men det var också mest "nödvändiga" prylar till hemmet som jag haft på shoppalistan länge. Köpte mig en halsduk och en klänning på rea också. Det har varit en helt klart trevlig dag med bara ett problem! Var finns det offentliga toaletter i Mora? Hittade två på Åhlens-restaurangen men sen hittade jag inga fler. Dåligt tycker jag!

Nu blir det film med ovanstående familjemedlemmar och sens ka jag hem till mitt slott och packa upp!

Wherever you will go - The Calling 
Non-stop i huvudradion hela dagen!

Ciao!

Semlor!


Foto: IcaKuriren/Anna Huerta


Igår var det ju Fettisdagen och jag har nog världens bästa jobb om man gillar semlor! Eller det beror väl kanske på att jag var på två avdelningar igår. Första passet bjöd på en normalstor semla, andra passet två minisemlor (lite större än en femkrona).

Dessutom hade jag köpt två hem men av de orkade jag bara en. Ska ta den andra ikväll! =)

Imorgon ska jag på tur till Mora med Mammsen och systeryster. Sen blir det nog träning av nåt slag om jag orkar. Har varit väldigt trött den här veckan och det känns som det kommer fortsätta i den banan ett tag.

Nu blir det semla och TV!

Ciao!

Gitarren och Jag!


Yes!

Äntligen räckte tålamodet till att stämma gitarren!
Äntligen kan jag nästan kalla mig för rockstjärna!
I vanliga fall orkar jag inte ens försöka utan brukar fråga första bästa om de kan hjälpa till.. Men idag, IDAG, kunde jag själv, och det tog varken lång tid eller var svårt!
Jippii! 

Nu ska jag spelaspela och spela!!!

Sen ska jag kanske kila över till grannen och hälsa på, dvs om jag inte spelat fast fingrarna i strängarna! =)

Music Maestro! 

Hejja Bamse på repeat!

Den visan har jag nynnat på sen klockan elva idag. Vi sjöng den på lunchsamlingen idag och efter det var det kört. De är inte ofta barnvisorna fastnar, det brukar mest vara under julen då "Sätt dig på bocken..." har sin givna plats i mitt dagliga nynnande. Idag somnade jag nästan på vilan, jag har varit otroligt trött hela förmiddagen och det kommer nog bli värre imorgon. Då blir det uppstigning 05.30 för jag har öppning. Kan egentligen sova till 06.00 men jag tror jag ska äta gröt hemma innan och försöka piggna till.

Resten av dagen ska jag bara njuta. Solen skiner och det är inte så kallt ute så det blir kanske en liten promenix. Skulle vara skönt att åka lite pulka eller nåt för ovanlighetens skull. (Ganska vanlig dagsaktivitet på jobbet!)


Först ska jag slappa lite mer och kanske fika lite, har lust att träffa brudarna och skvallra lite! =)

Ciao!


Sinudrag i alla bena!

Gårdagens simfötter och eftermiddagens pjäxor har gjort ett bra jobb, kanske inte så skönt men vaderna har iaf fått sig en omgång! Måste stretcha ut och dricka 14 liter vatten om jag ska överleva tills imorrn. Det drar lite misstänksamt i fötter och vader och det kommer resultera i extrema sinudrag. Garanterat! Har jag otur så blir det "sinudrag i alla bena"!

Skidåkningen var skoj iaf trots att det var dåligt före och så gott som ospårat. Jag tog mig hem iaf!

Nu ska jag pallra mig in i köket och fixa föda. Gravad lax med ärtor och ris står det på menyn. Mums!
Sen ska jag bänka mig framför TV:n som bjuder på både Beck och Jamie Oliver! Jippii!!

Jaja, mat innan sinudragen anfaller!

Ciao!

Gitarrer, simfötter och skidor!

Det är vad den här helgen handlat om för mig, visserligen har jag inte åkt skidor än, ska ut efter lunch. Igår var jag i Vansbro på bassängdyk igen, tränade på att hitta balansen under vattnet och så gjorde jag lite olika iklivningar. Det är bra att träna och hålla igång de olika sätten fast man redan kan dem. Så att man är säker när man ska ut med båt på sjö eller hav. Efter det blev det grekisk kyckling med tzatsiki mm med mamma och hennes karl.

När jag kommit hem var jag bowlingsupporter åt flickorna och dagen avslutades med kalas i ett raggargarage haha
Jättetrevligt! Massa gamla damer och herrar, en bilbana och öl. Kan det bli bättre? Spelade lite gitarr tillsammans med en annan dam där... =) Kom i säng vid halv två tror jag, och tog lite sovmorgon imorse..

Nu ska jag på lunch hos mina kusiner och sen blir det som sagt skidspåret, får se hur långt jag åker... Sen blir det mera gura, har samlat på mig lite nya låtar som jag ska nöta in nu till nästa raggarpartaj!

This is my life - Gasolin, det är fina grejer det!

Ciao!

Jag - en utter!


Bild: Skånes djurpark


Läste en artikel i nyaste Topphälsa idag när jag väntade på att maten skulle bli klar. Artikeln handlade om att man ska äta efter sin djurtyp. Det var ett test med också och efter att ha gjort det kan jag konstatera att jag är en utter.

Sexigt va? Eller inte! Det är tur att det bara återspeglar hur jag ska äta så det blir rätt för mig. Jag har då nu lärt mig att jag ska äta mycket kött och fisk och passa mig för att äta vanlig pasta. Jag kunde om jag kände för en mer strikt köttdiet tjuvkika lite på hur lejonen äter och om jag ville äta mindre kött kunde jag spana in björnens matvanor.

Nice! Nu ska jag ta en simtur och se om det finns nån smarrig liten abborre i älven. Skämt åsido!
Det stämde så bra överens med mig själv och mina matbehov och beskrivningen av utter-typens behov. Jag skulle dö om jag inte fick i mig tillräckligt mycket kött och fisk. Jag fick inte i mig så mycket protein första veckan i australien eftersom jag var skeptisk till utländska köttprodukter. Det resulterade i extrem kraftlöshet och det enda jag ville var att ligga på sängen. Som tur var är jag inte dummare än att jag begrep varför jag var så slak så jag sket i mina tvivel om australiensiska köttprodukter och vräkte i mig kycklingbörjare, kycklingquesadillas mm. Gjorde till och med hemlagad lappskojs en dag! Mums!

Nu ska jag nog mumsa på lite chili/chokladglass och se om det är nåt intressant på burken!

Ciao!

Shopping på jobbet!



Idag fick vi DeVal-katalogen på jobbet. Passade på att beställa den här tröjan! Ska man beställa något därifrån måste man skynda sig, höstens beställning gick inget vidare då allt vi ville ha var slut. =(

Nåja, hoppas det går bättre den här gången!

Otäck film = Tankeställare!



Har precis kollat på Rambo - John Rambo och det var lätt den mest gripande och otäcka film jag sett på länge. För er som inte sett kan jag säga lite kort att den handlar om en kristen hjälpgrupp som åker till Thailand/Burma med mediciner mm till "civila" i nåt sorts inbördeskrig. De får hjälp av Rambo (Stallone) att ta sig dit och i ren hjälte-anda måste han såklart rädda de från de hemska terroristerna/burmesiska soldaterna. Som en vanlig actionrulle helt enkelt.

En skillnad bara: det kändes väldigt verkligt och jag kan lätt tro att det speglar verkligheten i många krigshärjade länder. Kanske inte Rambo-biten men de "onda" soldaternas övervåld och råhet. Jag satt flera gånger och vred mig pga allt blod och våld och kvällens revbensspjäll ville upp och ut.

Herregud så egoistisk och skyldig jag känner mig nu efteråt. Jag vill skänka alla mina sparpengar till Rädda barnen, Röda korset och alla andra hjälporganisationer. Jag vill sätta mig på ett plan till ett u-land och göra allt för att hjälpa alla trasiga människor. Jag VILL HJÄLPA så himla mycket. Nu känns det inte realistiskt för mig att ge bort alla mina pengar men jag kommer definitivt skänka mer till olika insamlingar. Insamlingar till allt möjligt, djuren och naturen behöver också hjälp! 

Jag köpte faktiskt en sån där hjärtepin för hjärtsjuka barn i söndags och jag blir stolt över mig själv när jag ser hur den glimmar till lite på sjalen!

Live for nothing or die for something! Det var ungefär det Rambo sa till legosoldaterna som ville krypa hem till den trygga västvärlden igen när de insåg att det var lite farligare än de trott.
Som tur är så dör man ju inte om man skänker en slant till Rädda barnen men man det är ju absolut bättre än att inte göra någonting!!

Jaja, nu ska jag krypa till kojs och läsa litegrann!

Ciao och nattinatti!

Sugen och stressad...




Jag är så galet sugen på att göra något, resa och röra på mig. Jag vill ha lite action samtidigt som jag vill vara ensam. Eftersom en resa inte känns så aktuell just nu får jag röra mig på hemmaplan istället. Det blir simning idag för jag börjar bli stressad inför Vårruset. Jag vill ju vara i så god form som möjligt då och jag har bara gått två promenader och simmat kanske tre gånger den här terminen. Orsaken är ju iofs sjukdom där jag haft långdragen förskylning samt magsjuka. Ett ont knä har även det bidragit till att jag stannat hemma. LATHET = den största anledningen antar jag om jag ska leta noggrannare.. =)

Men nu har jag fått en nytändning så det pirrar i hela kroppen. Jag ska bli värsta athleten nu haha
Ska se om jag överlever en kilometer i bassängen först!

I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Är ledig och låg på sängen till hundra innan jag knallade ner på Ica och köpte Topphälsa, vindruvor och grillade revbensspjäll. Mums!
Försökte hälsa på mamma på jobbet men hon hade inte tid för hon skulle på möte så det blev fika med den övriga personalen istället. 

Jag har varit i städtagen också och fixat lite med min sopsortering och så har jag diskat. Ser finfint ut i köket nu!

Jaja, nu ska jag iväg och plaska. Blir själv idag för min simmarkompis är sjuk =( Jaja, lite ensameditation helt enkelt!

Vad gör ni för att ladda inför springtävlingar om ni har gymskräck och vägarna är täckta med snö och is?

Ciao!
 

Dagen idag!

Orkar inte skriva nåt långt inlägg så det får bara bli dagens aktiviteter!

07.00 Väckning av att dagis ringer.
09.00-10.30 Ryska
11.00-16.45 Jobb

Efter detta blev det handling, noodles och så var jag med som sällskap när F solade.

Nu blir det Halv åtta hos mig och sen ska syster och jag se på film.

Ciao!

Fiasko!

Det är vad jag tycker om Melodifestivalen!

Varför inte skippa allt fjant och bara låta de köra sina låtar och sen röstning EN gång. Jag orkar inte med alla olika röstningar och deltävlingar och gud vet allt.
Pga Petra Medes svammel och dåliga skämt pallar jag inte att koncentrera mig på musiken. Tycker allt är dåligt och låter som nåt annat.

Men men, tur att det är frivilligt! Nu blir det Wallander för hela slanten istället!

Vad tycker ni om Festivalen?

Ciao och natti natti för nu stänger jag ner för idag!

Spotifyed!

Sen jag skaffade spotify har jag fått ork att utvidga mitt musikaliska öra eller hur man nu säger. Satt och bläddrade igenom en musiktidning på mammas jobb häromdagen och skrev ner lite band jag skulle "lyssna" upp. En del av de var riktiga pärlor! Ni har säkert vetat om flera av de som jag listar nedan men jag har varit trångsynt, lat och bara lyssnat på det som jag lyssnat på tidigare. Nedan har jag listat både gamla och nya favoriter, första listan är band som gör bra låtar överlag och andra listan är det låtar som jag tycker utmärker sig!

- The Kooks
- Razorlight
- Air Traffic
- The Clash
- Blondie


- The Futureheads: Radio heart
- Garbage: Why do you love me?
- Bon Iver: Skinny love
- Röyksopp: Poor Leno
- Tom Petty: Learning to fly
- Kashmir: Rocket brother
- Robbie Williams: Bongo bong & Je ne t'aime plus 


Har ni några tips på örongodis? Vad lyssnar ni på just nu?

Fishing for love??





Tänk om det kommit upp en prins ur hålet?! Det hade väl varit perfekt idag, Alla hjärtans dag!
Nej den enda fångst jag fick var tre mellanstora abborrar och de tär ju faktiskt bättre än ingenting... Jag vann iaf över pappa som bara fick en liten fiskusling haha

Nu är det potatiskok på g och The Kooks rockar loss i min lilla etta! Bon Iver bjöd på ett framträdande också men juryn (=Jag) ansåg att det passade bättre med lite mer fart en sån här fin dag!

Efter maten vill jag ut i solen igen, har bara ingen aning om vad jag ska göra ute. Det som står högst på önskelistan är att pirka på älven vilket betyder att jag bara behöver gå max 300 meter. Problemet som hägrar då är det faktum att jag inte törs plocka av fisken själv.. haha Nån frivillig?

Om det inte blir mer fishing ska jag kanske kalla broarna runt..

Jaja, det visar sig, nu blir det iaf The Kooks, sönderkokt potatis och stekt torsk med smör!

Ciao!

After work and no work!

Gjorde sista dagen som extra resurs idag så nu ska jag gå tillbaka till timvikariat. Det är så skönt att ha garanterade timmar varje dag och nu är det slut på det för ett tag framöver. Nu kan jag inte direkt planera in aktiviteter någon heldag eftersom jag tackar ja till allt jobb som erbjuds! Jag har ju iofs skola att tänka på också men jag har ju gjort det jag ska hittills så det klarar jag i fortsättningen också.

Ikväll blir det After work med hamburgertallrik på hotellet. Det ska bli roligt! Jag är tio år yngre än den näst yngsta men det gör inget för jag känner mig som en i gänget. Kanske en frisk fläkt som drar med gamlingarna på äventyr! Förra gången lyckades jag dra med de på Tom´s Bar när hotellet stängde och det var riktigt trevligt! Tyvärr tror jag Tom´s har stängt ikväll så det blir nog natta efter After worken.

Nu ska jag läsa Företagsetik, äta Marabou Premium Lemon & Ginger och dricka Coca Cola i en timme innan vi ska träffas!

Vad tycker ni om After work?

Ciao!

Säsongens första skotertur!



Magen kurrar och det värker lite i fingrarna och tårna. Huden spänner i ansiktet och jag kommer sova otroligt gott inatt. Jag har nämligen varit ute på min första skotertur den här säsongen. Jag och tre grabbar for ut och var borta 2-3 timmar. Vi åkte till Kyrkberget och utsiktet var fabulous! Det hann bli mörkt och jag har aldrig sett månen så vacker som idag, alldeles klotrund och knallorange. Eftersom jag inte har förarbevis själv fick jag sitta bak vilket resulterade i att jag förmodligen kommer vara rätt blå i baken nu. Kändes som jag flög en meter i varje gupp och landade ganska hårt en del gånger men det är så roligt att åka skoter så det gör ingenting.

Nu håller jag på med potatiskokning till kvällens lappskojs och efter maten blir det nog att sjunka ner i soffan med en kopp te. Är så skönt slut nu så jag kommer nog slockna så fort jag lägger huvudet på kudden!

Så jag kan lika gärna säga godnatt nu!

Ciao och good night!

Ny header!

Har lekt lite på datorn idag med hjälp av både Photoshop och picnik.com. Resultatet blev ett par headers och den jag har uppe nu är favoriten! Jag är så nöjd! Blomman är från pappas rabatt för någon sommar sedan och bilden på mig är från i måndags då jag gick en promenad på älven. Jag blir alldeles pigg när jag tänker tillbaka på hur friskt och kallt det var ute då. Temperaturen låg på strax under -20 grader på morgonen när jag åkte till jobbet och det hade nog inte blivit så mycket varmare när jag slutade vid lunch.

Det är så underligt hur jag kan avsky kylan när jag är inomhus men älskar den när jag är ute och solen skiner. Jag hoppas att jag tar mig ut på någon skidtur snart. Måste vänta några dagar till så kroppen hinner vila upp sig från sjukan.

Nu ska jag krypa till kojs och jag hoppas jag får sova hela natten. Igår slocknade jag kl 20.00 och vaknade hur pigg som helst kl 02.00. Jag fick panik när jag insåg att klockan egentligen var 22.00. Jag hade bara sovit två timmar och var helt utvilad. Sista gången jag kollade på klockan efter det var 04.30. Som tur är har jag inte varit trött idag utan jag har pinnat på som vanligt. Mest läst iofs men jag har varit vaken!

Nåja, Good night everybody!

Magsjuka!

Idag har jag ätit! Jippii!

Jag hade nämligen magsjuka igår och då var det inte mycket som gick i kan jag lova. Slutade iaf att spy runt två på dagen så det har varit lugnt ett bra tag nu. Det värsta med magsjuka är inte att spy, det är jag i samband med febern får så otroligt ont i ryggen. Det känns som om kroppen ska slitas isär någonstans mellan ryggen och rumpan och det är så obehagligt. 

Nu är jag ju iallafall relativt frisk. Kroppen behöver ju vila och så men jag är inte dålig längre. Tyvärr betyder det ändå att jag inte ska jobba något mer. Det här var sista veckan och jag måste vara hemma pga smittorisken.På fredag ska jag på kurs så då har jag dessutom tagit ledigt. Tråkigt men sant!

Ska nog pallra mig ner i tvättstugan sen och kika om det finns någon ledig tvättid imorgon. Jag har nog inte tvättat på två och en halv vecka men nu vill jag tvätta bort all sjuka. Plus att det börjar bli dåligt med strumpor! =) Det är faktiskt lite oroande att det inte märks i garderoben när två fyllda påsar med smutstvätt är borta. Men men, det betyder ju att jag inte behöver shoppa på länge.. haha Jag bör nog kolla igenom och se vad jag har för kläder egentligen.

Nu blir det nog en powernap och sen ska jag nog se på "Dagbok från en motorcykel" eller vad den nu heter..

Ciao! 


Vårstädning!

Idag tog jag sovmorgon till halv elva och tog mig en riktig långfrukost med havregrynsgröt, äppelmos och Vagabonds Thailand-special. Det var otroligt skönt och mysigt att sitta i mitt pyttekök i pyjamas och äta och läsa i lugn och ro. När jag ätit klart och klätt mig drog jag igång stora vårstädningen. Jag har dammat varje liten vrå, dammsugit, torkat golven och plockat undan onödiga prylar. Jag har möblerat om lite också så nu måste jag köpa mig ett nytt soffbord.

Det är så skönt att ha det rent och fräscht. Har till och med bytt ut lite tavlor!
Det som står näst på listan är att byta ut vanilj-doftljusen till äppelljus istället. Plus att jag ska fixa lite fler växter. Jag vill ha gröna stora växter som fräschar upp luften lite. Blir lätt att kännas instängt eftersom det är en liten etta.

Nu blir det Beck och popcorn och sen ska jag sova!

Ciao!