Jättekul, eller inte!

Tidigare i höst kanske jag nämnde att jag hade halsböld?! 2 gånger dessutom med kort varsel. Båda gångerna gick jag till sjukstugan och båda gångerna fick jag antibiotika och de sa även att de skulle göra ett ingrepp nästa gång det hände. Jag har tydligen haft halsböld till och från hela livet men vi har alltid trott det var vanligt halsont.
En vecka innan julafton började jag känna av halsen igen men då blev jag även hostig och snorig. Halsen var dessutom uppsvälld på båda sidor vilket den inte var tidigare. Dagen innan julafton gav jag upp försöket med attt kurera mig själv så mamma satt i telefonkö i två timmar för att få råd av sjukvårdsupplysningen. Det tips vi fick var att jag skulle ta två alvedon och gå och lägga mig! Felet som gjorde att jag inte fick någon hjälp var att jag inte hade feber. Visst kan jag förstå att jag inte var prio ett på en söndag och akuten i Mora var full, men det känns ändå som om sjukvårdsupplysningen är lite smått amatörmässig. Man kan inte ge diagnos över telefon!

Som tur var återgick halsen till sin normala storlek efter ett par dagar och jag fick en trevlig nyårsafton. Dock gick jag miste om mina sista jobbdagar innan resan.=(

Imorgon ska jag i alla fall boka tid på sjukan så att någon kan kolla på halsen då ena sidan är öm och uppsvälld plus att det är svårt att gapa. Kanske borde boka tid hos tandläkaren också eftersom tandborsten inte kommer emellan över och underkäke på de två tänderna längst in på höger sida...

Nåja, slutklagat, nu ska jag kika lite på Damages och sedan blir det natti natti.

Ciao!


Resfeber!

Om exakt en vecka lyfter planet mot Bangkok! Jag har redan packat allt jag ska ha med mig för tre månader i solen. Jag börjar få svårt att sova men det kommer nog gå bra. Det är ingen i min familj som varit borta så länge så alla är väl lite nervösa för min skull.

Vi har inte riktigt planerat vad vi ska göra under resan, inte heller vilka ställen vi ska besöka. Fast länderna är ju klara iaf!! Vi börjar med en månad i Thailand, en och en halv i Australien och två veckor på Nya Zeeland. Jag ser mest fram emot Thailand och maten!  Är det någon som har några tips om billiga backpacker-boenden runt om i Thailand? Vi ska i alla fall vara i Bangkok och Chiang Mai. Sen blir det väl sol och bad vid Phuket. Jag tycker det är ganska skönt att vi inte har palnerat någonting utan tar en dag i taget, men jag är sugen på att vandra litegrann och hoppa bungy jump (det får vi se hur det går med haha).

Det enda jag har kvar att göra nu är att kopiera alla papper samt vänta på att jag kan hämta ut lite baht på banken. Är det förresten någon som vet hur mycket man får betala på flygplatsen när man ska lämna Thailand? Vi flyger från Suvarnabhumi. Det ska ju tydligen vara en summa kontanter som man måste betala innan man lämnar landet..

Nu ska jag göra lite sit-ups och sen ska jag läsa litegrann innan middagen.

Ciao!