Hurra eller?!

Nu är jag 20 år.

Finally! eller??
Har inte riktigt hunnit känna in om det är någon skillnad än men jag tror jag är lite vuxnare.
Fast det kanske inte har med just idag att göra, har känt mig äldre och mognare ett par veckor nu och det har nog att gra med att jag prioriterar nya saker och endast väljer sånt som är bra för mig!

Har fått lite presenter (tjuvstartade i måndags med kalas hos mamma), men jag har inte riktigt bestämt vad jag ska tycka om dem. Lite oväntade grejer vilket gör att det tar ett tag att smälta men jag tror det är bra saker ändå.

Just nu längtar jag lite till helgen för jag vill sova ut och kanske hitta på något med tjejerna.

Och så längtar jag tills om ett par månader men det är top secret! Like it, like it, like it!!!

Nu ska jag fika lite med mamma och katterna och sen ska jag hem, äta pancakes och sen blir det yoga.

Ciao!


Last night was a nice night!



Vilken underbart skön kväll igår! Det var verkligen jätteroligt! Alla var på topphumör och var otroligt trevliga..
Provet igår gick nog bra tror jag men jag törs inte hoppas på att det gic tillräckligt bra... Får reda på resultatet om typ en månad och det är lite väl lång tid tycker jag..

Idag har jag hängt hos Erika, tagit en promenix med Frida och Tessan och nu ska vi kika på film tror jag..

Ciao!

Usch! men jaja.. =)

Längtar inte alls tills imorgon.. Har riktigt ont i magen just nu men jag hoppas det går över snart.. Det brukar komma när jag är ensam och inte har något att göra, då börjar jag tänka och det är inte bra. Jag tänker alldeles för mycket men tyvärr alldeles för lite på mig själv. Jag börjar bli van det här magontet och känner tårarna som tränger på med jämna mellanrum men som mina kompisar säger så ska jag inte gråta för det som hänt är inte mitt fel alls. Och det vet jag ju egentligen! Det som hänt har hänt och det har trots smärtan fört med sig en massa gott =)

Lifes almost perfect! 

Imorrn är det högskoleprovet som gäller och efter det blir det nog utgång.. Men jag har inte bestämt mig för vart jag ska än.. Finns lite alternativ! Håller mig på min nyktra bana och hoppas att det kommer bli en lovely evening! Speciellt nu när jag vet att mycket är till min fördel =)

Nu ska jag fixa matlåda tills imorrn och så ska jag lämna tillbaka SATC-filmen. Jag har aldrig varit så stort fan av SATC men jag måste erkänna att filmen är en feel good-rulle. Kommer nog se den fler gånger..

Vilken är den bästa fell good-filmen??

Ciao!

Längtar - Sweet dreams!!

Det är en hel vecka kvar nu men jag längtar extremt mycket efter helgen. Då kanske det kommer en fortsättning från i lördags... Hoppas!
Det var otroligt kul i lördags, först med bowling och sedan med "pubrunda".. Det var väl inte riktigt nån "pubrunda" men det blev tre stopp innan jag gick hem och lade mig vid fem. Magnus 20-årsfest, snabbtitt på Sandbäcks och massa singstar hos Ramona. Helt nykter!

Det skadade ju inte att jag hade väldans trevligt sällskap hela kvällen =) Träffade mycket nytt folk samtidigt som mina gamla vänner var där! Förhoppningsvis blir det samma folk nästa helg och då vet jag att det kommer bli superduperskoj!

Allt ser då väldans ljust ut åt alla håll, jag har lite svårt att somna på kvällarna eftersom jag har lite för mycket att tänka på! Fast det känns bara bra att tänka på det som komma skall eftersom jag blir alldeles varm i hela kroppen!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske gå en promenad efter maten och sedan tv och Ben & Jerrys! Jag har aldrig ätit deras glass förut men det verkar supergott med mörk och vit choklad och nötter! Love!!

Nu ska jag kanske ta och drömma mig bort litegrann! =)

Ciao!

 


Inte en droppe till...


                                           

Lite bitar som hörde till kvällen!


 

Igår blev det lite småfestande på bowlinghallen med Tessan, Erika och Ragga. Det blev min egen lilla avskedsfest för alkoholen. Jag har nämligen beslutat mig för att hålla mig helt nykter i framtiden. Det finns ju bara fördelar med att inte dricka medan jag ser väldigt många nackdelar med att dricka alkohol.
Mina största anledningar till att skippa alkoholen är:


- Jag kan köra bil när man känner för det.
- Jag tänker efter före innan man säger något.
- Jag förgiftar inte kroppen.
- Jag orkar upp tidigare på morgonen efter utan eventuellt illamående.
- Jag har lika roligt nykter som berusad. Oftast roligare nykter faktiskt!
- Jag sparar pengar.
- Jag kan hålla ordning på mig själv.
- Jag kan lättare säga nej.
- Risken till onödiga konflikter minskas då jag kan kontrollera mitt behov av att alltid veta bäst =)
- Jag slipper eventuell spritsmak i drinkar eftersom jag då kommer dricka alkoholfritt.

Jag kan komma på många fler orsaker till att skippa spriten men jag orkar inte skriva fler...

Gårdagen var iallafall otroligt kul och det blir ju alltid det i goda vänners lag med eller utan alkohol!
Nästa prövning blir nog utgång i Falun nästa helg, men om jag låter bli att lockas att doppa näsan i glaset kommer det nog bli minst lika roligt som igår!

Nu ska jag fixa med lite music och sen blir det nog garderobsrensning. Pilatesbollen ska även den luftas lite för jag ska till Erika på ett träningspass sen.

Visst, vi är amatörer när det gäller träning, men vi gör så gott vi kan!!

Ciao!


Stökigt värre!


Nice Chocolate Cover!


Öppnade min Emergency Chocolate från NZ idag när jag kollade på "Music and lyrics". Ytterförpackningen var inte alls lika fin som omslagspappret inuti.

Slappdag

None
                         
Vi får se om det blir några tulpaner till våren! Zimsan på äventyr i fjol...


Jag har bestämt mig för att inte planera nåt den här helgen utan bara ta dagarna som de kommer.
Slutade jobba 17.30 igår och då åkte jag och pappa och handlade. Han köpte mat till älgjakten och jag köpte Chic och Glaze... Plus godis och chips =) 
Jag får inte längre skuldkänslor om jag äter godis och andra onyttigheter eftersom jag bara gör det två dagar i veckan och jag tränar hårt för att vara mig. Simning och vattengympa tisdagar och torsdagar samt yoga på onsdagar. Dessutom cyklar jag nästan alltid till och från jobbet och om jag har nåt ärende som inte kräver bil. Känner mig mer och mer nöjd med mig själv vilket resulterar i att jag slutar köpa onödiga saker alltför ofta. Bara på helgerna om jag bara vill slappa!

Idag tog jag och pappa cyklarna och åkte runt till järnaffären och det där nygamla på gamla brandstationsparkeringen för att titta på plattång, elvisp, mixer och dammsugare till mig. Lite tips till honom om vad jag vill ha i tjugoårspresent.
Hittade allt utom plattång men vi får se vad jag får eftersom vi inte köpte något. Det är ju inte direkt billiga grejer så jag räknar inte med att få alla direkt. 

Åkte in på street'n'snow också och köpte mig ett par Volcom-täckbyxor på halva priset. Kanske inte precis något jag kommer använda på jobbet eftersom de är just mintgröna men nu har jag ett par finare täckbyxor som jag kan ha bland folk... =)
Köpte även två påsar med tulpanlökar idag som jag har planterat lite här och där på gården. Vi får se om det blir något av det eftersom mina fingrar är lite för gröna ibland vilket resulterar i mutantväxter.

Nu ska jag kolla på film och kika i lite bakböcker, måste se vad jag ska baka till mitt kalas!

Ciao!


Myshelg!

  

I helgen ska jag bara mysa och ta hand om mig själv och vovven. Tänkte läsa, se på film och träna. Kanske åka ut i skogen nån vända och ta lite kort.

Ikväll kommer Frida och vi ska se Pledge This och reservation Road. Jag vet att många tycker Pledge This är dålig men vi kände för en lättsmält film. Reservation Road verkar ju kräva lite mer koncentration så vi tog den för att få lite balans =P
Har redan tänt i brasan så det ska bli varmt och skönt i tv-rummet.

Vattengympan igår var sjukt mycket jobbigare än jag trodde den skulle vara så jag antog att träningsvärken skulle vänta på mig när jag vaknade men icke. Känner bara magen men det är från yoga-passet i onsdags!
Håller på att läsa in mig lite på ayurveda, har gjort lite tester för att se vilken dosha som passar mig bäst men jag liger typ lika mellan vata och pitta.  Jag har inte riktigt förstått om man "är" sin dosha hela livet eller om de tväxlar. Det står nämligen olika på olika ställen. Jag känner mig mest som en pitta för det passar bäst in på min personlighet.
Längtar dessutom tills jag fyller år och kan läsa genom horoskop-boken jag ska få. Har tjuvkikat lite och tycker att det som står passar in på mig perfekt.

Nu ska jag slötitta lite på Cops innan Frida kommer. Kanske hälsar på Erika på hotellet om det inte blir för sent efter filmerna.

Ciao

Mångsidig träning eller?!

Jag är helt slutkörd! Har tränat mer idag än vad jag brukar både när det gäller kroppen och hjärnan.
Har gjort två testprov av högskoleprovet idag och ligger just nu på 0,7-0,8 vilket jag måste förbättra om jag vill komma in på utbildningen I have in mind. Det är matte-grejerna som skiter sig. Visst går det inget vidare med läsgrejerna heller men det är ju bara att träna på det. Engelskan är lättast och det känns bra eftersom det är många som har problem med den.

I övrigt har jag simmat 1,2 km och varit med på en timmes vattengympa. Simningen är ju vardagsmat för mig nu och det gick jättebra, helt utan stress och andra störigheter. Vattengympan var första gången för mig och det var jättejobbigt, särskilt det här med vilket håll man ska röra sig åt. Men men, jag och Tessan ska dit nästa vecka igen och kanske till o med ta både tisdag och torsdag då!

Pappa har fyllt upp pilatesbollen med luft idag så nu är det bara att börja sitta på den och göra lite amatörövningar =P

Imorrn måste jag beställa tid för sista hepatit a+b - vaccinsprutan eftersom jag inte tagit den än. Sen ska jag kanske kolla om det finns tid i solariumet på gymmet. Lite städning också kanske och till kvällen blir det tv-mys med vovven.

Nu ligger det knäckemacka och juice, lite läsning och natti natti på schemat. Ska försöka orka upp tidigare imorrn och promenera till farmor på fika.

Ciao!

What to do?


Har gjort massor idag: tvättat, strukit, matat katterna, sett en dålig fransk film och slipat på cv:t.
Håller på med en önskelista just nu men det går inget vidare. Vill ha allt men ändå ingenting.

Har fortfarande ont i ryggen sen mina gymnastiska övningar på trampolinen, har snart gått tre veckor tror jag. Men jag ska inte skippa yogan idag, det har jag lovat mig själv. Köpte en gymball igår när jag och Erika var till Mora på Norgejobbs-info. Satt på den under halva filmen idag och det tar på ryggen vilket är bra. Behöver träna den.
Pappa ska ta hem balansbrädan också för nu är jag på G.

Helst vill jag packa mina grejer och flytta utomlands eller iaf till en stad.

London=Love

Men en kort tur till New York skulle inte heller sitta fel. Men det närmsta nu är en eventuell tripp till syster i Ludvika i helgen. Sen vill jag till gbg och hälsa på Olof men det blir inte förrän i början av november. (Om han vill ha besök förstås! Har inte frågat än om jag får komma.)

Är det nån som har nåt bra tips på jobb i Norge eller England? Hur gör alla för att lyckas med allt?
Det enda som känns ganska bra nu är träningen och att jag kanske ska hoppa in lite på ett jobb men jag vet inte så mycket om det än...

Nu ska jag läsa lite för att fördriva tiden =)

Ciao!