Ryssarna slog Sverige - Självklart!

image109


Jag säger inte direkt att Dima Bilan var en självklar vinnare, det jag menar är att Charlotte absolut inte var det!
När ska sveriges befolkning få välja bidraget och inte juryn? Hur kommer det sig att det inte var Perrellis låt som kom in på svensktoppen först utan andra låtar från den svenska melodifestivalen?

Jo, för att svenskarna gillar de andra låtarna bättre!

Eurovision!

image108


Ikväll (eller snarare nu) blir det grillning med mamma och Claes och sedan blir chips, läsk och godis till Eurovision Song Contest. Jag har inte sett alla bidrag men allvarligt så hoppas jag inte att Charlotte vinner för det finns nog en hel del bidrag som är bättre än hennes!

Vem röstar ni på?

Vill till solen igen!

image107

Jaha, det var väl det då!

Fastän det varit fullt upp i helgen med filmkvällar och fest (jag var dock chaufför) så har jag hunnit fundera över mitt liv och insett att det finns en hel del negativa personer som jag inte tänkt så på förut. Men nu har jag gjort det och vet var de står och vad de tycker och tänker om mig.

Person 1:Jag säger bara det: sköt dig själv och skit i andra! Du ska inte hålla på och lägga dig i mitt liv och mina handlingar om du sen ska sitta och tro att alla vill höra på dina lögner om mig. För det är bara ett bevis på att du är svartsjuk för att du inte har det jag har. Och du ska inte heller komma och påstå att jag inte bryr mig om dig och dina känslor (eller gjorde, nu är du inte värd mycket som "vän" längre) för hur jag än gör så är det fel... Jag ska inte lägga mig i och fråga om du är ledsen eller orolig för är det jobbigt men samtidigt ska jag lyssna på dig så fort du behöver lätta på hjärtat lite. Men nu är det slut för jag vet ingen sådan falsk orm som dig!

Person 2: Tack för att du finns! Du är en ängel som inte dömer mig och som inte snackar en massa skit om saker du inte vet nåt om. Du försöker inte heller förmedla känslor mellan personer utan tycker att de ska klämma ur sig det själva. Vi har skitkul tillsammans även om det ganska ofta kommer nåt emellan. Du ställer upp för mig och jag ställer upp för dig, du lyssnar utan att döma för du vet att allt inte är lätt i livet med känslor och åsikter! Och du har faktiskt både vingar och gloria oavsett vad de andra säger!

Person 3: Du är också en ängel för att du är den du är. Du är genomgod och alltid lika glad över att se mig!

Övriga: Det finns många som vänder kappan efter vinden och då orkar jag inte lägga ner tid på att vårda vår vänskap då jag aldrig vet om jag passar att vara "din" vän för tillfället. Samtidigt finns det alla ni som stöttar mig när jag har problem eller funderingar. Ni fungerar alltid som väggen jag kan luta mig mot när jag behöver och jag hoppas att ni känner likadant om mig. Det är så skönt att oavsett vad som händer, vad nån säger så är allt som vanligt nästa gång vi träffas! det är så vänskap ska fungera!


Frågor

Fick lite frågor i ett mejl typ bloggutmaning, antar att en här kommer från en sån. Men det är alltid lika kul att svara på såna här när man inte vet vad man ska göra för tillfället. Som jag skrev i tidigare inlägg är jag på jobbet och väntar på att klockan ska bli halv fem så jag kan gå till bussen. Nu tänker ni väl att jag ska jobba istället för att sitta vid datorn men just nu är det lite tomt på arbetsuppgifter, luften gick ur i allihop vid eftermiddagsfikat så nu pillar vi oss bara i naveln =)  

1. När gick du upp idag?
    05.30

2. Diamanter eller pärlor?     
    Pärlor

3. Senaste filmen du såg på bio?
    Gone, baby, gone


4. Favorit TV - program?
     CSI

5. Vad åt du till frukost?
     Limpgås med Kalles kaviar

6. Vad är ditt andranamn
     Maria


7. Din favoritmat?
    Nachotallrik


8. Vilken mat gillar du inte?
     Soppor, man blir ju inte mätt för fem öre.

9. Vilken är din favorit - CD för tillfället?
    Bland-cd som syster har gjort

10. Vilken bil kör du?
    Mammas och pappas


11. Vilken är din Favoritmacka?
       Räkmacka

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
       Falskhet, opålitlighet

13. Vilka är dina favoritkläder?
       Miniklänning och tights, men det blir jeans och t-shirt oftare
 
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
       Ryssland

15. Favoritklädmärke?
     Volcom, Wrangler


16. Var vill du dra dig tillbaka?
       I farmors stuga


17. Favorit tid på dagen?
       kväll


18. Var är du född?
      Mora BB (Malung)

19. Vilken är din favoritsport att se på?
     Ishockey

20. Favoritläsk
       Fanta eller Pepsi


21. Fotboll eller ishockey?
       Ishockey

22. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
       Morgonmänniska

 23. Pedikyr eller manikyr?
         Pedikyr

24. Vad ville du bli när du var liten?
       Kläddesigner


25. Bästa barndomsminnet?
      Kommer inte på något


26. Varit i Afrika?
      Nej

27. Nånsin rullat in någon i toapapper?
      Inte vad jag kommer ihåg, men tror inte det

28. Varit med om en bilolycka?
       Ja flera stycken inte så allvarliga

29. Favoritdag i veckan?
       Fredag


30. Favoritblommor?
      Tulpaner

31. Favorit - snabbmatsrestaurant
     Sibylla

32. Äger du en cykel?
       Ja.


33. Vem fick du senaste mailet från?
       couchsurfing

34. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
       Ingen

35. Läggdags?
      21.00-22.00 vardagar, senare på helger

36. Senaste personen du delade en middag med?
       Pappa och syster     

37. Vad sysslar du med just nu?
       svarar på detta, väntar på arbetsuppgifter

38. Favoritfärg
        Rosa

39. Hur många tatueringar ?
       1 men planerar fler

40. Planer för ikväll?
      Sälen med polarna, slappa och filmkväll.

Svara gärna på de här du också och skicka en liten rad om du gör det!

Ciao!


Hur ska det gå?

Går det utför?

Alldeles nyss fick jag reda på att jag var frisk som en nötkärna men nu vet jag inte längre...
Det kanske inte är så bra att dricka sig redlös, man kan dra på sig alla sorters sjuka. Snoren har börjat rinna lite igen men det är nog bara toppen på isberget. Hoppas kroppen fixar sig själv för jag vill inte springa på sjukan mm hela tiden.


Jobb, jobb och städ!

Nu har jag jobbat varje dag hela veckan och det är ju bra fast jag har haft en hejdundrandes huvudvärk varje kväll när jag kommit hem. Nu har den utvecklats till att hålla mig sällskap på dagen också. Varje tangenttryck ekar tillbaka som ett hammarslag i bakhuvudet. Värktabletterna har inte fungerat idag men man får väl hoppas att det blir bättre. Om tre timmar byter jag arbetsplats och ska städa i nån timme. Sedan ska jag hem och ta en varm dusch. Längtar till i helgen så man får slappa, blir nog Sälen med filmkväll. Känner inte för någon alkohol och det tror jag inte att de andra gör heller. Får hoppas att det blir lite soligt och att ryktena om snö inte stämmer.

Ikväll blir det nog lite gitarr med Mickis men jag ska sova tidigt så att huvudvärken kanske är borta imorgon.
Nu är rasten slut och jag ska börja plocka med böckerna igen.

Ciao!


Helgen!

Skulle som jag sagt tidigare på Björn Rosenström i fredags och vi började festa lite smått med vin och öl och gott sällskap. Det var rätt lugnt och fint. Ända tills vi åkte för att köpa biljett och träffade Sälen-grabbarna. Det är ungefär där mitt minne börjar knasa, det är ett väldigt grått suddigt moln mellan 22.00 och 23.00 och efter det vet jag att jag sov. Snälla Martin hjälpte mig hem till några vänner så jag fick sova ruset av mig annars hade det nog blivit fyllecellen. Jag skäms något så otroligt över fredagen och jag missade hela spelningen. =(

Lördagen spenderade jag nere på marknaden med pappsen innan jag och Mickis åkte till Wurstmanland för backsittar-race. Jag kände att totalt alkoholförbud kunde vara till sin rätt så jag anmälde mig frivilligt som chaufför.
Kvällen blev lyckad med trevligt folk och huvudvärkstabletter. Till slut orkade jag inte vänta på att vännerna skulle bestämma om de skulle hem eller inte så jag gick och trängde mig ner på en av gästsängarna. Alla sängar var upptagna men finns det hjärtrum så finns det stjärterum! 04.29 vaknade jag och Mickis samtidigt och åkte hem. Kom till Malung typ 05.50 och sen sov jag till 09.00 innan jag klev upp för mer marknad.

Igår gick jag omkring med Emma, Emil, Evelina, Anders och Madde och det spårade ur ganska rejält och inget vi sa tolkades på ett seriöst sätt. Det är så det ska vara ju!
På eftermiddagen åkte jag och Mickis till Sälen igen och städade, grillade korv och såg på film. Vi satt tre stycken nermosade i soffan och jag tror alla satt på helspänn. Det blev Wrong Turn 2 och även om det var lite overkligt så var det läskigt.

Idag blir det jobb både på biblioteket och dagis och sen ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig från helgens uppbåd.

Ciao! 

När jag blir stor...



...eller snarare när jag får barn, så ska jag införskaffa hela Bu och Bä-serien. De är helt underbara!
Jag ser de på alla mina jobb, dvs dagis oh biblioteket, och jag blir mer och mer sugen på att köpa de varje gång jag får syn på de men det dröjer nog ett tag innan jag skaffar smått. Måste ju plugga och fixa livet först och så måste man ju ha en karl.

Idag har jag varit ovanligt effektiv på biblioteket. Jag gör klart mina arbetsuppgifter på nolltid och de andra börjar tröttna på att hitta på nya saker åt mig att göra. Jag är ju egentligen bara där för att sätta upp böcker men det tar lång tid att lägga in de på rätt ställe i datorn och då hinner jag göra massa annat också. En vanlig arbetsuppgift är att ref:a böcker och sätta på klistermärken. Pilligt men ganska roligt. Det får tiden att gå, oh så får jag ta i alla sprillans nya böcker som ingen har läst än. De luktar så gott!

Imorgon ska jag vara på dagis mellan 9.45 och 16.30 och sen blir det hem och duscha och fixa innan det kanske blir improviserad grillfest någonstans. Och senare på kvällen är det ju Björn Rosenström på Orrskogen. Har inte köpt biljett än men man kan ju köpa i dörren. På lördag blir det förmodligen Würstmanland och backsittar-race men jag har inte riktigt bestämt mig än. Måste ju hitta någonstans att sova då.

Nu väntar kvällsmaten och sedan cykling eller promenad.

Ciao!

Jättetrött!

Började halv sju imorse med öppning på dagis, skoj men nu är jag trött, jobbade över två timmar men det gör mig inget för det är så kul att jobba där. Imorgon är första dagen på ett nytt dagis för mig, ska bli spännande för jag tror att barnen där är lite äldre än på mitt vanliga dagis.

Måste nog köpa biljett till Björn Rosenström snart också innan alla biljetter är slut. Han är inte min största idol även om han har ett par bra låtar, men det är ganska coolt eftersom Malung inte är så extremt stort. Men det kommer nog bli skoj med konsert och marknad och fulla tolvåringar... Typiskt Malung!
Syster spelade nån låt om att gå från socialen och ner på systemet och jag kände igen det så väl, inte för att jag är kund på soc men det var väl ungefär perfekt beskrivning av urtyps-malungsbon!
Det stod i tidningen om den hemska alkoholförtäringen bland undgomar i nedre tonåren och hur stökigt det var på en fest på valborg. Snälla vuxna, sluta klaga, gör nåt åt saken istället.. Det är ju er som barnen har som förebilder och ni kommer inte undan med nåt eftersom ni dricker mycket ni också. Jag säger inte att alla vuxna här dricker mycket, men det är väldigt många. Själv har jag börjat ta det lite lugnt när jag är ute bland folk eftersom jag inte vill att min trettonåriga kusin ska se mig och tycka att det är häftigt att inte kunna gå rakt. Men som sagt, innan ni ger barnen en utskällning så kan ni fundera på vad ni ger för signaler själva!

Moraltanten kom visst fram och det kändes inte så kul trots att det behövs ibland. Jag kan då nästan lova att jag kommer vara extremlugn i helgen om det vill sig illa, vi har nämligen tagit ut Monstret så jag blir väl chaufför!

Nu ska jag ut och så frön!

Ciao!

Vart är alla när man behöver de?

Kom hem från stugan vid lunch idag och sedan hälsade jag på kusinerna. Efter det försökte jag blåsa liv i idén om grillfest som legat på listan ett tag nu men aldrig blivit av. Det slutade med att jag och Olls käkade pizza i ett par timmar istället.. Jätteroligt, skämtade hela middagen. Samtidigt såg jag fram emot en festkväll på byn med tjejerna men det verkar som om det skitit sig. Sitter hemma vid datorn och dricker öl alldeles ensam nu eftersom mina kompisar drog på duddeldejt istället och skulle ringa när den var slut. Säkert!

Har ringt till hela byn nu men det är ingen som är på, ett gäng som ska på skidfest där men jag känner ingen av dem så det hade nog kännts lite miffo att vara med.. Får väl sitta här och dricka mina öl tills det ljusnar på vänfronten och folk inser att pojkvännen klarar sig själv när det är en drikasugen vän i nöd!

Ska försöka bota deppigheten med att kanske beställa lite kläder men det visar sig, är ju inte den rikaste malungsbon direkt..

Vad ska man göra i säna här situationer?

Ciao!