Blueberries!




Mamma Mu!





Sådana här sötnosar mötte oss på väg hem från sommarstugan i söndags!




Pancakes!






Min matlåda imorgon! Mums!

I ♥ Katie Melua



Photo by Andreas Terslaak


Jag säger inte mer än: Lyssna på denna sköna människa och kom ihåg att världen vore en bättre plats om fler var som henne!

Home sweet home!




Nu har flyttlasset gått och städningen är klar och jag har slagit mig ner framför datorn i det som ska vara mitt hem tills jag vet vad framtiden har erbjuda. Har nämligen flyttat hemt till pappsen igen och det betyder rena rama semestern för min del. Visst är det skillnad nu mot när ajg bodde här permanent, nu ska jag betala lite hyra och hjälpa till mer emd allt här hemma.

Det kommer alltid att vara något särskilt att komma hem till pappas hus, det hus jag växt upp i och kan varenda vrå som min egen ficka. Även om jag trivts på andra ställen jag bott kommer jag alltid att slappna av mest när jag kommer hit. Tiden i eget boende har känts som en otroligt lång resa och nu när jag är hemma igen kan jag vila upp mig inför nya äventyr.  Vart det bär av härnäst är det ingen som vet, allra minst jag själv som det känns just nu.

Jag har beslutat att ta vara på slutet av sommaren hemma här och bara ta hand om mig själv och göra saker jag tycker om efter jobbet. Jag kanske kommer plugga järnet i tre år utan minsta tillstymmelse till ledighet eller kanske hjälpa fattiga i en by i något u-land. Jag måste träna på att leva i nuet och vara närvarande i varje ögonblick. Man vet ju aldrig om och när någonting livsomvälvande kan hända. Kanske mitt livs chans glider mig ur händerna för att ajg sitter och grubblar över framtiden. 

Nu ska jag ta tillvara på det naturen bjudit mig på i helgen, nämligen blåbär. Underbart! Jag älskar nyplockade blåbär med vispad grädde, så nu ska jag njuta! 

Från hemtrevligt till frysbox...




Håller på att packa ner hela mitt liv i banankartonger, har ju sagt upp lägenheten och det är både skönt men tar ängå emot lite. Det har ju faktiskt varit mitt hem ett tag och det skulle vara konstigt om det inte känns lite tomt inombords. Just nu är iallafall hela lyan en enda stor röra och jag har svårt att förstå vart alla saker kommer ifrån. Mest prylar finns dock i köket och jag har hittat saker jag inte ens visste att jag äger.

Jag har kommit fram till att jag ska tömma lägenheten sånär som på säng och TV samt flyttstäda den här veckan så det bara blir småpyssel kvar på måndag och tisdag. Det kommer bli rätt skönt att flytta hem till pappa igen och vila upp mig inför nya äventyr.
 
Det enda minuset jag ser med att flytta ut är dagarna under flytten då det försvinner saker som är jag, saker jag trivs med och som gör att det känns som hemma. Jag har redan kört iväg alla växter och plockat ner nästan allt på väggarna, så nu blir det dessutom kallt här, regnrusket gör ju inte saken bättre heller. Det är alltså myskläder och stickade tröjor som gäller när jag är hemma. Kanske ska packa upp några fler filtar igen också. 

Nu ska jag lämna flytten en liten stund för en efterlängtad promenad med en god vän!

Ciao!

Nattöppet med Ågren!

Kan inte sova, har provat allt i min makt för att locka hit John Blund: läsa, ligga på spikmattan,  kladdat ner alla känslor på en lapp för att tömma skallen, ätit popcorn, kissat, bytt kudde, legat på yogamattan, myst i soffan, kollat på TV... You name it! Jag har till och med betalat räkningar för att det är så tråkigt att jag skulle somna. Nu ha rjag precis uppdaterat mig på favvo-bloggarna och tänker skriva av mig här lite innan jag kryper till kojs igen och hoppas att herr Blund tänker dyka upp.

Det finns två orsaker till nattens tillfälliga sömnsvårigheter och det är dels dagens sovmorgon, dels oro inför framtiden. Tankarna snurrar och snurrar och jag börjar få kalrhet i vad jag vill. Det ebtyder iofs inte att jag kommer följa den vägen. Jag hoppas verkligen att jag kommer göra det, jag vet att det är jag som bestämmer över mina egna vägar men det är mycket som spelar in på vilket val som blir det slutgiltiga.

Jag har gjort tvivelaktiga val tidigare och vill inte göra fel igen vilket gör att Ågren kommer på besök i tid och otid och grumlar tankarna. Nu känns det dock som att båda alternativen är rätt och jag vet att det andra finns kvar till senare i livet om jag skulle välja det andra.

Därför kommer jag att ägna kommande dagars lediga tid till att rådslå med nära och kära för att se vilka som står vart. Det är först om två veckor som jag ser om moi måste göra ett val eller om livet gör valet åt mig.

Nu börjar det klia lite i ögonen vilket betyder att jag ska borsta gaddarna och slå igen verksamheten för idag. Imorgon blir det flyttpackning och jobb och förhoppningsvis om jag hinner träna en timme eller två.

Ciao!

Det rycker och drar, what happens next?



Nästan så här känner jag mig i tankarna, fylld av små delar som snart förhoppningsvis kommer sammanfogas till ett jag med stabila framtidsplaner!

Lediga dan idag då! Skönt att dansbandsveckan är över, känns som om jag slitit som ett djur hela veckan men det är OK när man har ett lika nice jobb som jag =)
Tog rejäl sovmorgon idag och har efter det slappat i Apfelbeau tillsammans med mammafamiljen, syster och katterna. Ganska skönt måste jag säga! Ska snart sätta mig i bilen och åka hem till mitt eget lilla krypin där det väntar mys framför TVn. =)

Det enda "felet" med ledighet är att tankarna börja flyta iväg och drömmarna gör sig påminda. Fantasin tar överhanden och helt plötsligt känns det som att det jag vill snart blir verklighet, För jag vet ju innerst inne att jag kan allt om jag vill. Om två veckor kommer jag stå inför ett val som kommer påverka min framtid i ett par år framöver och bävar för det samtidigt som det kommer bli skönt att veta hur livet kommer se ut ett tag.

Hoppas bara att jag inte går sönder av förväntningar nu innan jag får klarbesked!

Till dess har jag bestämt att all min tid ska ägnas åt mig själv och de personer som står mig närmast!

Ciao!  


You are the dancing queen!!!



Nu har årets dansbandsvecka dragit igång och jag som tänkte "fira" med några kalla öl ikväll siktar mot party på lördag istället. Jobbar hela veckan utom söndag så jag kommer bara ta det lugnt. Tänkte försöka tömma lägenheten lite efter hand så det inte är så mycket att göra vecka 31.

På tal om flytt så håller jag på att utforma lite extra framtidsplaner så jag har något i bagaget om antagningen inte går som jag tänkt. Det är ju ganska smart att ha något hum om vad man ska göra om planerna går i stöpet.

Och när man talar om att gå i stöpet så tror jag inte att satsningen på nattklubben Manhattan här är så lyckad. Har hört att det är många som tycker att hundringen i inträde är onödigt. HALLÅ! DET HÄR ÄR INTE STOCKHOLM!!! Jag som hade sett framemot invigningen fick förhoppningarna om att flasha lite snygga moves krossade när de tänker ta så hutlöst betalt. (Men men, man ska aldrig säga aldrig, ägarna kanske tar sitt förnuft tillfånga och skippar eller iallafall sänker inträdet)

Nu ska jag välkomna John Blund och hoppas att jag kommer upp tidigt imorgon för jag har mycket att fixa med innan jobbet!

Ciao!


Den som väntar på nåt gott..

Sitter och räknar minuterna tills klockan 21.00 då jag tänker sätta mig framför TVn och börja njuta av att jag är ledig imorgon. Har jobbat sen förra onsdagen så nu ska det bli skönt att få vara hemma och slappa. Tänkte ta städdag imorgon men det blev idag istället när killen som ska ta över min lägenhet ringde och ville kika på den idag. Snacka om racer-städning utan slarv! Så nu kan jag bara ta det lugnt imorgon.

Har börjat kolla på lägenhet i nya stan nu också, kan vara bra att ha lite koll på vad som finns. Får ju reda på om jag kommit in på linjen nästa vecka och börjar bli lite smått nervös.. Jag har lite andra planer i bagaget om det inte blir som jag vill, typiskt att det skulle vara så många som söker till högskolan i år. Jag håller tummarna för mig själv iaf och hoppas att det blir som planerat.

Nu är klockan nio och det betyder godnatt lilla datorn!

Ciao!


♥ Music Maestro ♥

Har äntligen börjat få kläm på lite nya låtar på gitarren nu! Har inte haft någon lust att spela ett tag men igår kände jag hur det började locka lite.

De låtar som plågar mina stackars fingertoppar just nu är:

Halo - Beyonce Knowles
Ayo Technology - Milow


Trots att jag inte är något gitarrproffs så tycker jag faktiskt att det låter riktigt bra! Sen vet jag ju inte om jag spelar helt rätt men vad gör det egentligen???

Förutom gitarrspelet hinner jag inte med så mycket efter jobbet. Längtar efter lite ledigt nu faktiskt, känner att det kan vara skönt att hinna med lite hushållsgöra också som städning och matlagning. Har inte strukit på flera veckor nu så det är väl dags att förinta berget som tillkommit. Dessutom vill jag ha lyan i topptrim till dansbandsveckan ifall man får oväntat besök!

Nu blir det sen kvällsmat bestående av havregrynsgröt, knäckemackor och bigarråer!

Ciao!


Nya brills...




Fick mina solbrillor från Sabré igår: LOVE!!!!
Passade perfekt och hade exakt de där underbara färgerna som jag vill att solisar ska ha!

Ciao!

Fullt upp!

Det är vad jag haft sedan jag började jobba efter sjukskrivningen! Dagarnas innehåll kan beskrivas som ganska fantasilösa utan värre överraskningar: gymma, jobba, bada.

Ja visst, det står gymma! Och jag som aldrig varit särskilt förtjust i att pumpa muskler bland hormonstinna träningsnarkomaner.. Orsaken till att jag helt plötsligt tycker att det är roligt är att jag:

1. tränar gratis,

2. slipper svettas ihop med annat folk = jag är den enda person som är dum nog att spendera förmiddagarna inomhus brottandes med hantlar och löpband,

3. har blivit alldeles sönderslöad under sjukperioden och inte tränat alls vilket betyder att jag nästan exploderar av endorfiner när jag tänker på hur feta muskler jag kommer få =)


Nu blir det att leta badkamrat innan jag ska jobba!

Ciao!